BINT is...


De lokale politieke partij Beijerlands Initiatief (BINT) is eind 1997 opgericht door een grote groep verontruste inwoners van Oud-Beijerland. Meteen na de allereerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oud-Beijerland (in 1998) veroverde BINT een groot aantal zetels in de gemeenteraad en nam zelfs deel aan de coalitie. Dat is zo gebleven en BINT heeft daarmee bewezen een betrouwbare partner te zijn die opkomt voor de belangen van de inwoners van Oud-Beijerland.

BINT is niet gebonden aan enige landelijke partij en hoeft zich daarom ook niet te houden aan landelijke dogma’s.

BINT is een open, toegankelijke partij die luistert naar de Oud-Beijerlanders en graag samenwerkt met andere politieke partijen en maatschappelijke organisaties.

BINT is voor openheid. Raadsleden van BINT zijn altijd aanspreekbaar en toegankelijk. Gemeenteraadsvergaderingen dienen zoveel mogelijk openbaar te zijn. BINT heeft er oog voor dat ook beantwoording van schriftelijk gestelde vragen door gemeenteraadsleden aan de wethouders voor inwoners zichtbaar zijn.

BINT maakt zich sterk om de negatieve gevolgen van het decentralisatie-beleid van de landelijke overheid voor de inwoners van Oud-Beijerland zo goed mogelijk op te vangen.

Share our website